maanantai 11. kesäkuuta 2018

Suomen mestari en gång till!

No, sitten pääasian äärelle. Kauden ensimmäinen maailmancup aloitettiin noin sadan hyppääjän voimin täällä Grobnikissa. Tyypillisesti tälle kisapaikalle, kovat tuulet haittasivat hyppäämistä ja tekivät ajoittain olosuhteista haastavat. Hetken epäilimme, että voi jäädä koko kisa hyppäämättä tuulten takia mutta lauantai-illan tyyntyminen ja sunnuntain erinomainen, helteinen hyppykeli antoi viedä läpi seitsemän kierrosta kahdeksasta. Kilpaileminen näissä erittäin vaihtelevissa olosuhteissa oli myös erinomaisen hyvää treeniä loppukauden kisoja silmälläpitäen!



Oma joukkueeni aloitti hyvin mutta Danielen toisen kierroksen harmittava kuustoistanen piti meidät loppuun asti kymmenentenä, sillä ilman sitä olisimme taistelleet sijoista 7-8. Joka tapauksessa amatöörijoukkueen sijoittuminen kymmenen parhaan joukkoon on hyvä suoritus! Samalla saimme hyvät lähtöasetelmat tulevan Bledin kisan kahdelle ensimmäiselle kierrokselle.

Oma suoritukseni yhtä "omituista" kolmesenttistä lukuun ottamatta oli kauden alkuun hyvä. Yksitoista senttiä yhden epäonnistuneen jalan asetuksen ja parin huonohkon ohjauksen kanssa on kuitenkin selkeä tason parannus viime kauteen. Alle sentin keskiarvoon on kyllä mahdollisuuksia! Sijoittuminen kuudenneksitoista toi myös cupin pisteitä kokonaiskilpailua varten.

Vaikka majoitus oli tutussa "bunk-housessa", oli Italoleiriin parkkeerattu puoliasuntojumpy erittäin tarpeellinen lepo-, hyppyyn valmistautumis- ja hellesuojapaikka kisan aikana. Sunnuntaina olikin varjossa jo 32 astetta, mikä on mielestäni muuten erittäin sopiva lämpötila mutta hyppykisaan pikkaisen huono...

Kouvolan lakut ovat ihan parasta lahjuspeeärrää näissä kisoissa ja SAKO:n pienen harjoituspläkän haluaisivat kaikki. Todistetusti lakupaketin "vaihtoarvo" näyttäisi olevan ainakin pullo hyvää punaviiniä (tiedoksi Nisulan Timolle).


Kisan yhteydessä pidettiin myös SM-kisat, koska niitä ei kannata ryhtyä erikseen Suomessa järjestämään. Itsekin olen joutunut jättämään niitä viime aikoina väliin näiden Euroopan kisojen takia, joten nyt oli mainio tilaisuus ottaa pitkästä aikaa myös Suomen mestaruus, mikä nyt irtosi kyllä melko helpolla toiseksi tulleen Hirvosen Reijon kerätessä kuitenkin jo 23 senttiä.

Nyt on vuorossa huolto-/treenitauko täällä Rijekassa ja ehkä vähän sukeltamistakin, kun kerrankin pystyi ottamaan myös sukelluskamat mukaan. Myös lähiseudun mäet kutsuvat joko pyörän kanssa tai patikoiden...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää liikkaa!

Perusopetuksen oppilaista yli 30 %:lla fyysinen toimintakyky saattaa olla terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. ...

...maalla, merellä ja ilmassa.