maanantai 30. huhtikuuta 2018

Työn sankari!



Kun vaari on ollut muurari ja veli rakennusurakoitsija, sitä tietysti luokanopettaja-laskuvarjohyppääjäkin kuvittelee olevansa  melkoinen raksaäijä myös itse. Täytyyhän siinä joku geneettinen kromosomijuttu olla!

Vaikkei työn jälki aina täyttäisi myyntilaatuvaatimiksia, on tässä nyt joka tapauksessa säästetty jonkin verran rahaa ja ennen kaikkea pönkitetty miehisyyttä vuosien varrella, niinkuin viime viikollakin.

Jos menet ottamaan rättikatollisen putkirunkoisen katoksen, maksat ainakin puolentuhatta euroa hässäkästä, joka lähtee ensimmäisessä syysmyrskyssä lähimetsikköön. Sen sijaan voi laittaa peräkärrin koukkuun ja käydä harkko- ja puukaupassa satasen kanssa ostamassa perustukset sekä rungon tyylikkäälle viidentoista neliön moottoripyöräskootterimoporuohonleikkurikatokselle ja mennä kotipihalle machoilemaan naulavyö lanteilla. Kun on jo useamman vuoden ajan toteuttanut itseään rakennusaskartelujen parissa (yksi kesämökki, muutama grillikatos muurauksineen ym. korjausrakentaminen) on nurkissa tarpeellinen kasa työkaluja, kiinnikkeitä ja jopa ulkovuorauskamaa. Asiallisiin rakennuspiirrustuksiin kannattaa muuten myös panostaa (kts. kuva)!



Pienenä takapakkina sanoi akkuporakone itsensä irti runkoiltamissa mutta siitä taas selvittiin käynnillä Kymen Pultissa ja Työvälineessä, josta löytyi hypyn kestävä DeWaltti takaamaan onnistunutta lopputulosta. Senkin on vuosien varrella oppinut, että halpistyökalut on maailman surkeimpia hankintoja ja muutenkin kaikki tarvittavat välineet kannattaa hankkia heti!



Laskuvarjohyppäämisen ohessa nousi katos käyttökuntoon kahden päivän aikana ja jää perinteisesti odottelemaan viimeistelyä ehkä muutamaksi vuodeksi mutta saapahan pullisteluajoneuvot nyt sateen suojaan ja vähän ahtautta pois autokatoksesta.  Niin, ja tietysti sitä äijäadrenaaliinia ennestään heikohkoa itsetuntoa nostamaan...


No, ehkä vaimo vaatii pientä kosmetiikkaa vielä tuohon pintaan ennen kesäkisaturneelle postumista ja tunnustetaan sen verran rakennustaustoista, että olin pienenä pariin otteeseen em. pulttikaupassa duunissa, joten rakennusterminologia tuli sitä kautta tutuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää liikkaa!

Perusopetuksen oppilaista yli 30 %:lla fyysinen toimintakyky saattaa olla terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. ...

...maalla, merellä ja ilmassa.