torstai 4. tammikuuta 2018

Maailmalle




Kun on suhteellisen paljon pitkiä reissuja tehnyt, matkastressi ei liity varsinaisesti matkustamiseen, vaan siihen, että saa kaiken tarvittavan järjestykseen ennen lähtöä.

Laskujen maksamisen, talon kunnossapidollisten hommien ja opiskelusäätöjen lisäksi pitäisi saada hyppykisoihin liittyvät jutut hoidettua. Viimeksi mainittujen ongelma on se, että niiden välppäämien ei ole pelkästään itsestä kiinni. Muiden aikatauluja on vaikea sovittaa omiin, etenkin näin vuoden vaihteessa, jolloin ihmisten työpaikoilta löytäminen on välillä vähän haasteellista. Niin, ja jotain jää aina hoitamatta mutta yleensä säätö jatkuu lähtöselvitykseen saakka.

Toinen stressi liittyy treenaamiseen. Yleensä reissuun lähtö tietää taukoa perustreeneihin ja sitten sitä yrittää treenata "varastoon", mistä ei fysiologisesti ole mitään hyötyä. Silti se on pakko tehdä oman mielenrauhan takia, kun tietää, että kuukauteen ei ole oikealle salillekaan mitään asiaa. Onneksi ensi tiistain lento lähtee vasta illalla, että ehtii käydä aamupäivästä vielä pajalla...

Saunoa pitää myös varastoon! Vaikka perillä on yli kolmekymmentä lämmintä, saunaa on silti aina ikävä, mitä ennalta hankittu saunaähky pitää hetken aikaa kurissa. Siispä vielä salin jälkeen tiistaina pitää poiketa saunassa.

Pakkaaminen aloitetaan toki vasta edellisenä päivänä, koska siihen ei kulu pitkää aikaa kilorajoitusten takia. Reissut on aina hyppy- ja sukellusmatkoja, jolloin lajikamat vievät suurimman osan sallituista kiloista ja tietysti suurin osa ajasta kuluu myös hyppykamoissa tai uikkari-märkäpuku-yhdistelmässä, joten mitäpä sitä turhia vaatteita mukaan raahaamaan. Olen kyllä aina ihmetetllyt, miten jollain normimatkalaisella on kilot läheskään täynnä? Itse kyllä joutuu käyttämään käsimatkatavaratkin yleensä maksimaalisesti.

Oikeasti käytän pakkauslistaa, josta olen laatinut perusvälineistön sekä hyppy- että sukellusreissulle, johon lisään tilannekohtaista tavaraa tarvittaessa (mm. erikoiskamerat tai opiskeluvälineet). Muuten takuuvarmasti unohtuu jotain ja pakkauslistalla pystyy myös hoitamaan homman puolessa tunnissa. Laukusta on turha ottaa lisäpainoja, joten reissaan yleensä pehmeän Tatonkan vedenpitävän, kevyen kassin kanssa.

Käteisnostot pitäisi myös koittaa aloittaa nostorajan takia muutamaa päivää ennen. Itse tykkään käyttää käteistä ihan tilien hallinnan varmuudenkin takia. Varalla on toki kaksi eri korttia, joilla pystyy tekemään esim ruokakaupoista debit-ostoja jopa Thaimaassa. Luottokortin käytöstä on myös aina lisäkustannuksia ja kortilla rahan nosto se vasta kallista onkin!

Jatketaan lentomatkavinkeistä enemmän "live-tilassa" ensi viikolla reissun päältä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää liikkaa!

Perusopetuksen oppilaista yli 30 %:lla fyysinen toimintakyky saattaa olla terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. ...

...maalla, merellä ja ilmassa.