sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Osumatarkkuus ratkaisee!




Suurimmalle osalle joutuu ehkä avaamaan aloituskuvan "sanomaa". Kuvastahan löytyy ensinnäkin mustan kankaan keskeltä keltainen kaksi senttimetriä halkaisijaltaan oleva täplä, jonka tuijottamiseen ja kantapäällä tökkimiseen olen käyttänyt suuren osan elämästäni. Jotta siihen osuisi kantapäällä, on nuo sitä varten erikseen "tuunatut" kengät. Tänään jälleen kerran vietimme kaksi tuntia valmentajani kanssa treeneissä pudottautuen erilaisista valjaista asetellen kantapäätä oikeaan kohtaan. Vaikein osa on kuitenkin laskuvarjon ohjaaminen siihen hallissa talven aikana harjoiteltuun pudotuspisteeseen optimaalisen asetuskulman aikaansaamiseksi.

No, laskuvarjohyppääjät ymmärsivät tämän ja metsästäjät taas totesivat maalikankaan päällä lojuvan SAKO:n 308 Hammerheadejä, jotka ovat mm. hirvijahtiin suunniteltuja premium-luokan patruunoita. Mutta mitä ne siinä tekevät? Ja miksi laskuvarjohyppääjä on päässyt ase- ja patruunatehtaan yhteistyökumppaniksi?

OK, ensinnäkin kummatkin tavoittelevat äärimmäistä tarkkuutta ja varmuutta omassa jutussaan! Minun pitää nakuttaa tuohon maalin keskustaan kilometristä se kahden senttimetrin kasa voittaakseni kisoissa. SAKO:n taas pitää pystyä valmistamaan kivääri ja siihen käyvä patruuna mahdollistaakseen samanlaisen tuloksen ampumaradalla, metsässä tai jopa taistelukentällä!

Kisavarjoni on tehty juuri tuota mahdollisimman tarkkaa lähestymistä varten. Lisäksi joka punos on tsekattu ja säädetty omalle tekniikalleni sopivaksi. Vähän niinkuin vaikkapa Black Wolf-kivääriä pystyy säätämään juuri itselleen sopivaksi. Viilattu kantapää on tarkkuushyppääjän luoti, jonka on osuttava keskelle maalia. Kun varjo ja kenkä on saatu viritettyä sopivimmaksi mahdolliseksi, tuloksen tekemiseen tarvitaan enää treeniä, kokemusta ja päätä. Sama juttu kuin ammunnassa!

Toinen meitä yhdistävä tekijä löytyy hyppykisoista. Suurin osa kilpakumppaneistani on ammattisotilaita, jotka arvostavat äärimmäistä tarkkuutta myös perustyövälineissään. Monet meistä käyvät myös metsästämässä vapaa-aikanaan, emmekä missään nimessä halua antaa tasoitusta välineiden kohdalla sielläkään!

Lisäksi meillä on takataskussa vielä yhteinen juttu, johon toivottavasti tulevat myös ammunnan harrastajat törmäämään tulevaisuudessa mutta palaamme siihen sitten aikanaan...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää liikkaa!

Perusopetuksen oppilaista yli 30 %:lla fyysinen toimintakyky saattaa olla terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. ...

...maalla, merellä ja ilmassa.