torstai 11. tammikuuta 2018

Readysteady

Lyhyen yön jälkeen oli pakko vääntää itsensä ylös punkasta kahdeksalta, että saisi rytmeistä kiinni. Herääminen on nimenomaan se tärkeä juttu. Päikkärit voi sitten vetää univelkaan päivemmällä! Viiden tunnin aikaeron kiinniottamiseen menee pari päivää joka tapauksessa.

Lähdinpä siitä sitten etsimään suunnitelman mukaan parturia ja toki löysinkin. Thaimaan kävijät sen tietävätkin, että jos ovessa lukee aukioloajat, ei se niin tarkkaa ole. Puoli tuntia myöhemminkin ehtii töihin - no problem! Hiusten leikkuu sitten sujui kuitenkin taas erinomaisen hyvin ja huolellisesti. Viidelle eurolle tuli vastinetta.

Päivä oli lämmin mutta pilvinen ja sateinen. Sade tuli kuuroina mutta kaikki kuurot olivat rankempia mitä Suomessa koskaan. Siinä olisi ainakin Kouvolan sadevesikaivot tulvineet moneen otteeseen. Kauden säät on kuitenkin olleet paremmat kuin viime talvena, jolloin vietin itse täällä kaksi kuukautta. Kuulemma myös syksyn sadekaudella tuli tänä vuonna normaalia vähemmän vettä päinvastoin kuin edeltävänä vuonna. Toivotaan, että kuiva kausi jatkuu. Itselleni kuumat ilmat sopivat tosi hyvin eikä täällä ole koskaan ollutkaan niin tukahduttavaa kuin esimerkiksi viime kesänä Italiassa neljänkymmenen asteen helteessä.

Illan suussa kävin bongaamassa Raya Diversin uuden toimiston ja päivittämässä kuulumiset päällikön, Jirin kanssa. Khao Lak vetää kuulemma hyvin mutta saarella ei ole niin kiirettä, kun "kinkki-uitot" jäivät viime kauden jälkeen pois. Myös taas lisääntymässä olevien venäläisten kanssa RD:llä ei ole tälle vuodelle paketteja, vaan kohderyhmänä ovat pääasiassa suomalaiset ja muut scandinaavit. Toivotaan, että joulun jälkeinen halpis-kausi toisi asiakkaita myös saarelle.

Kolmen viikon saariretken evästäydennys hoitui totuttuun tapaan Villa-marketissa lukuun ottamatta parasta paikallista rommia, Jupiteria, jotka jouduin hakemaan hieman kauempaa edellisestä kerrasta oppineena. Seitsemällä eurolla litra rommikola-ainesta illan "tositeevee-lähetystä" lähetystä saarelle. Tosi-teeveessä seurataan parvekkeen kattovalossa pyörivien pikkuliskojen hyönteismetsästystä...

Aamulla siis Chalongin puolitoista kilometriä pitkän laiturin kautta paratiisisaarta kohti. Sieltä lisää päivitystä jossain vaiheessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää liikkaa!

Perusopetuksen oppilaista yli 30 %:lla fyysinen toimintakyky saattaa olla terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. ...

...maalla, merellä ja ilmassa.