keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Poissa hyvä, kotona paras?



No niin, summataanpa vähän tätä reissua ja annetaan samalla erityisvinkkejä tähän suuntaan matkaaville täältä Chalongin satamakylästä ennen huomista kotimatkaa! Ensinnäkin juuri tänne Chalongin kylään kannattaa hakeutua, kun saapuu Phuketiin. Täältä nimittäin lähtee kaikki laivareissut sinne sun tänne ja takaisin, täällä kaikki on yli puolet halvempaa kuin turistirannoilla, jonne täältä on 15-30 minuutin ajomatka ja rauhallisemmille rannoille vielä lyhyempi matka. Skootterin saa vuokrattua päiväksi bensoineen noin kymmenellä eurolla ja sillä uskaltaa ihan hyvin ajella täällä rauhassa, järjen kanssa päiväsaikaan. Myös suuri osa nähtävyyksistä sijaitsee Chalongin lähitaisteluetäisyydellä. Kun otat majoituksen täältä, älä ota sitä sitä laiturikadun varrelta, jossa tyttöbaarihuutaminen jatkuu aamuyölle asti, vaan hieman sisempää.

Thaikkuruokaan kyllästyneille (minä!) Chalongista löytyy pari hyvää texmex-paikkaa ja legendaarisen liikenneympyrän lähistöltä laiturin sivutien varrelta erinomainen italialainen pizzeria, josta saa myös juotavaa punaviiniä! Villa Market - tavaratalosta saa hintavia länkkärioluita ja Haribon lakunauhapusseja.

Kun vuokraat skootterin, muista ottaa ajokortti mukaan ettet joudu maksamaan samalla tavalla viidensadan patin (15 euroa) sakkoja kortitta ajamisesta, kuten minä tänään! Tosin sillä 500 patin kuitilla saa poliisin mukaan sitten huoleta ajella taas pari päivää ilman korttia. Muistathan myös, että pääsääntöisesti paikalliset skootterit luokitellaan moottoripyöriksi eikä mopoiksi, mistä on olemassa varoittavia ennakkotapauksia vakuutusyhtiöiden korvaamattomuuspuolella!


Sukellusreissun vakiovarusteisiin mulla kuuluu aina kahdet uikkarit, niin saa aamulla aina kuivat ylle. Käytännössä oleilen saarella pääsää öisesti pelkissä uikkareissa ja kävelen paljain jaloin, paitsi illalla suihkun jälkeen ruokailuun mennessä. Sukkia ja kalsareita on siis turha varastoida mukaan! Muutenkin vaatteita pystyy ja joutuu etenkin pitkillä reissuilla pesemään/pesettämään...

Korvatulppia mulla on kaikilla reissuilla aina mukana ja sveitsiläinen linkkari, josta löytyy kaikki tarvittavat pikkutyökalut. Nykyään pidän aina mukana myös lasten uimapötkylästä leikattua kolmenkymmenen sentin pätkää, jolla hoidan jumittuneet lihakset kuntoon.

Kaltaisilleni henkilöille, jotka pitävät muovia ydinjätettä pahempana kirouksena maailmalle, nämä paikat tuottavat repivää kärsimystä! Etenkin, kun mukamas ympäristötietoiset länkkärit menevät mukaan tähän muovin suureen kulutusjuhlaan. Jonkunhan täytyy opettaa näille muovijätteen vähentämistä ja se on kyllä oikeasti minun ja sinun homma! ÄLÄ ota sitä muovikassia kaupasta tai tarpeetonta pilliä juoman mukana! Jos mahdollista, koita vielä selittää, miksi kieltäydyt kyseisestä ongelmajätteestä, joka tappaa pikkuhiljaa elämän meristä ja sen myötä myös meiltä kaikilta!

Muista, että sinulle pieni tippi on iso asia paikalliselle työntekijälle, jolla ei ole ammattiyhdistystä kieltämässä työntekoa liian halpaan hintaan. Täkäläiset arvostavat myös kohteliaisuutta, ystävällisyyttä ja kunnioittavaa käytöstä, niin kuin me kaikki. Maassa maan tavalla! Pääsääntöisesti länkkärit käyttäytyvät paremmin kuin mm. pari suurta kansakuntaa meistä itään päin ja siksi saamme myös vastineeksi ystävällistä ja hyvää palvelua. Pidetään omalta osaltamme huolta, että näin on myös jatkossa. Oksettava seksiturismi on sitten taas eri juttu mutta jätettäköön sen ruotiminen muille foorumeille. Oman mielipiteeni asiaan annoinkin jo edeltävän lauseen alussa...

I'll   be   back!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää liikkaa!

Perusopetuksen oppilaista yli 30 %:lla fyysinen toimintakyky saattaa olla terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. ...

...maalla, merellä ja ilmassa.