tiistai 20. maaliskuuta 2018

Hei, me (ehkä) lennetään!

Valmistaudu tässä nyt sitten ulkomaan matkalle, kun koneen lähtöaika on maanantaista perjantaihin sopivan kelin sattuessa! No, oikeasti tämä on ihan hauskaa ainakin tähän saakka, kun on saanut aina uuden lisäpäivän viime hetken säätöihin ja silti on valmiudet lähteä milloin vaan. Jos kuitenkin huomenaamuna (keskiviikkona) ei päästä ilmaan, alkaa iskeä stressi suunnitellun aikaikkunan sulamisesta.

Lennämme siis hyppykoneemme Rijekan kentälle Kroatiaan, jonne laskuvarjokerhomme, Skydive Finland siirtää toimintansa kahdeksi viikoksi hakien toivottavasti kesäisempien kelien myötä tuottavaa lentoaikaa ja hyppytoimintaa jo ennen Suomi-kauden alkua. Samalla leiri on koeponnistus mahdollista tulevaa yhteistyötä silmälläpitäen.



Siirtolento VFR-olosuhteissa (näköyhteys maahan) Euroopan halki ei ole ihan yksinkertainen rasti! Parintuhannen kilometrin väylän sattuminen kohdalle vaatii tosiaan hieman isomman aikaikkunan ja vähän hyvää tuuriakin. Voimme tietysti tehdä matkaa pätkissäkin, ensitavoitteena päästä tietysti Pohjois-Euroopasta pois, mikä on selkeä huomisaamun tavoite. Kone pitää joka tapauksessa tankata ainakin kerran matkan varrella ja jos pääsemme Slovakiaan, Unkariin tai jopa Sloveniaan asti, pystyn hoitamaan hyppysuhteitteni kautta meille ehkä paikallistukea tarvittaessa.

Lentäjät ovat tehneet ison esivalmistelun reitin suunnittelun ja siihen liittyvien varasuunnitelmien suhteen. Tarkkoja suunnitelmia on vaikea tehdä, koska mm. matkan kestoon ja polttoaineen kulutukseen vaikuttavat sääolosuhteet ovat vain ennusteita. Joka tapauksessa lentoajan pitäisi sattua tuollaisella C-208 Caravanilla noin 3000 metrin matkalentokorkeudella 6-7 tuntiin.



Oikeasti nämä pari lisäpäivää ovat tulleet itselle tositarpeeseen aina viime tippaan jäävien kotiasioiden järjestelyjen suhteen! Lisäksi on saanut vielä pari ylimääräistä treenikertaa tulevan salitauon kompensoimiseksi. Ilman lähdön lykkääntymistä tämäkin kirjoitus olisi jäänyt tekemättä-

Seuraavien viikkojen aikana onkin tarkoitus kertoa Kroatian kuulumisia ja ensimmäisenä on toivottavasti tulossa raportti lentoseikkailusta Euroopan halki jo ihan muutaman päivän sisällä. Edessä on ainutlaatuinen tilaisuus päästä kotikentältä, Utista suoraan ulkomaan hyppykentälle! Siirtolennollehan on lähdössä kaksi pilottia ja minä ainoana matkustajana, joten kerrankin löytyy jalkatilaa lennolta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää liikkaa!

Perusopetuksen oppilaista yli 30 %:lla fyysinen toimintakyky saattaa olla terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. ...

...maalla, merellä ja ilmassa.