lauantai 24. maaliskuuta 2018

Nyt sitä keliä!

Lentoseikkailut jatkuvat nyt muutaman viikon ajan ihan perushyppykeikoilla. Eilen tuulet antoivat sen verran myötä, että jätimme Unkarin taakse ja suhautimme viimein Kroatian puolelle! Bora-tuuli painoi edelleen päälle mutta hieman loivemmin. Laskiessamme korkeutta Krkin kentälle maahantulomuodollisuuksia varten oli rynkytys kyllä melkoista tuossa 500-300 metrin välillä! Pintatuulessa ei kuitenkaan ollut enää turbulenssia ja Lasse sai hoidettua tyylikkään sivutuulilaskun tuolle Rijekan kansainväliselle kentälle.



Muodollisuudet hoidettuamme ja lennonjohdon moikattuamme siirsimme koneen kymmenen kilometrin päähän Grobnikin hyppykentälle, missä meitä oli jo kiihkeästi odoteltukin muutaman päivän ajan. Tuttujen tervehtimisen jälkeen muutama tunti kuluikin koneen, manifestin ja muun hyppyinfran valmiuteen laittamisessa ja säätämisessä valmiiksi lauantai-aamun leirin aloitusta varten.

No, kelin tekeminen oli kuitenkin hoidettu illalla huonosti, joten ennusteista poiketen bora-tuuli jatkoi puhaltamistaan lauantainakin, tosin huomattavasti vienompana. Tuuli kuitenkin esti hyppytoiminnan aloittamisen lukuunottamatta iltapäivän päätteeksi paikallisen hyppykoneen (C-207) suorittamaa hyppylentoa, johon myös itse ainoana härmäläisenä (oikeastaan savolaisena) lähdin mukaan. Avasin siis sekä leirin että oman treenikauteni rajatuulikelin senttiseen, missä ei toki onneksi ole paljonkaan parantamisen varaa! Hyvää syntymäpäivää vaan itselleni sen myötä ;)



Kevät on täällä myöhässä ja epävakaiset ajankohtaan nähden viileät kelit jatkuvat ennusteen mukaan myös tulevalla viikolla mutta toivotaan nyt hieman kelimunkkia yrityksellemme! Onneksi Kusti oli keksinyt lähistöltä, Slovenian puolelta tuulitunnelin ja jossain vaiheessa tarkoitus on käydä myös sukeltamassa ja vaeltamassa lähivuorilla kelien kiukutellessa!

Näihin kuviin ja tunnelmiin Tomislavin ääreltä TT!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lisää liikkaa!

Perusopetuksen oppilaista yli 30 %:lla fyysinen toimintakyky saattaa olla terveyttä ja hyvinvointia kuluttavalla tai haittaavalla tasolla. ...

...maalla, merellä ja ilmassa.